sobota 23. července 2011

Webový prohlížeč

Původní webový prohlížeč spoustě lidí vyhovuje a nemají potřebu to měnit. Pro ty ostatní tu jsou alternativy.





Prohlížečů je víc a tak jednomu vyhovuje to a jinému ono. Jsou příznivci Opera Mini, Skyfire Browser, Firefox a Dolphin Browser HD Všechny prohlížeče jsou zdarma.

Podle mého názoru je jeden z nejlepších Dolphin HD, který taky používám.
Jedna z jeho předností je možnost přehrávání flash, kde si můžete zadat, zda se má hned spustit nebo spustit ručně po tapnutí na ikonku. To je dobré, když jste zrovna připojeni k pomalé síti nebo prostě máte od operátora nějaký datový limit, který nechcete vyplýtvat hned.

V levé postranní liště najdeme záložky, které se dají umístit i přímo na plochu telefonu. Lze si je také uložit, přesunovat, třídit apod.
 Další a velice příjemnou záležitostí je možnost přidávání různých plug-inů. Díky tomu si "vychytáte" prohlížeč podle libosti.

Je zde možnost stažení různých motivů.


Pro ulehčení práce můžete používat různá gesta. Nakreslíte na displej nějaké nadefinované gesto (možno přidávat své) a podle toho prohlížeč zareaguje. V tomto případě je příkaz "na začátek stránky".

Při vypnutí prohlížeče se vás zeptá na možnosti vymazání mezipaměti a historie.


Tip: pokud nechcete, aby se vám stránky otvíraly v mobilní verzi, tak zaškrtněte v nastavení/dolphin nastavení/user agent/desktop



Prohlížeč je svižný a vývojáři na něm neustále něco vylepšují. Jak jsem zmínil, aplikace je zdarma, ale je tu i možnost přispět vývojářům motivační příspěvek 4,99 USD.


Dolphin Browser HD
cena 85,29 Kč
Dolphin Browser HD
zdarma
Opera Mini
zdarma
Skyfire Browser
zdarma

Firefox
zdarma

Žádné komentáře: