pondělí 8. srpna 2011

Android 2.3 (gingerbead) pro HTC Desire

HTC vydalo aktualizaci na 2.3 pro HTC Desire. Není to však tak jednoduché, jak by se mohlo na první pohled zdát. Jásat nebudou "běžní" uživatelé, kteří asi ani nebudou vědět jak tu novou Romku do telefonu dostat. Jásat však nebudou ani uživatelé, kteří se v telefonu rádi "šťourají", kteří již dávno ve svém telefonu díky rootu mají nějakou tu neoficiální Romku s verzí 2.3

HTC prohlásilo, že aktualizaci provádíte na vlastní riziko. Tím vlastně potvrdilo můj předpoklad, že jestli chcete do Desiru 2.3, tak si udělejte root telefonu a ze stránek http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=594 (v případě Desiru) si stáhněte nějakou neoficiální Rom a flashněte do telefonu. Troufám si říct, že mnohé tu oficiální překonají. Při rootnutí telefonu přicházíte o záruku. Neznám však nikoho, kdo by s tím měl problém.

Pokud však chcete tu oficiální, tak si ji ze stránek http://developer.htc.com/ stáhněte (v zipu). Přečtěte si podmínky (v angličtině) a potvrďte. Při instalaci nové Rom je zapotřebí provést wipe telefonu (kompletní vymazání starší verze Romky). Upozorňuji, že přijdete o svá nastavení. V nové Rom nebudou k dispozici (kvůli úspoře místa) některé aplikace, které si však můžete dodatečně stáhnout v marketu (třeba facebook). Jediné, co snad pozitivní je, že při aplikaci nové Rom mimo jiné odstraníte veškeré úpravy operátorů.

Tento krok HTC je pro mě celkem zklamáním. V podstatě uživatelům, kteří chtějí jít tou oficiální cestou doporučuji, ať zůstanou na 2.2 (froyo) a neženou se do něčeho co jim nemusí přinést nic prospěšného.

Žádné komentáře: